ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ


Τι είναι η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων, για τις ελιές του δέρματος, τον καρκίνο, το μελάνωμα.


Ο καρκίνος του δέρματος και ιδιαίτερα το μελάνωμα είναι μια μορφή καρκίνου που εύκολα αντιμετωπίζεται αν ανιχνευθεί έγκαιρα αλλά είναι θανατηφόρος αν αφεθεί να εξελιχθεί κάνοντας μεταστάσεις σε άλλα μέρη του σώματος.


Η σωστή και έγκαιρη πρόληψη είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος.

● Παράγοντες επικινδυνότητας.
● Ενδείξεις ύπαρξης μελανώματος.
● Η θεραπεία του μελανώματος.
● Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.


Κακοήθεις όγκοι του δέρματος. Χαρακτηριστικά που έχουν οι ελιές, που μας προειδοποιούν για πιθανό καρκίνο



Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνθρωπο. Αντίθετα από άλλους κακοήθεις όγκους, οι κακοήθεις όγκοι του δέρματος μπορεί να διαγνωστούν σχετικά εύκολα από το ιστορικό τους και από μία καλή κλινική εξέταση. Η αιτιολογία του καρκίνου του δέρματος είναι πολυπαραγοντική, αλλά σημαίνοντα ρόλο παίζει η ηλιακή ακτινοβολία.



Μελάνωμα, ο χειρότερος καρκίνος του δέρματος. Ποιοι κινδυνεύουν; Πώς θα το καταλάβετε;


Το μελάνωμα είναι η τρίτη συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος. Είναι η χειρότερη όμως διότι η φυσική πορεία της νόσου καταλήγει συχνά στη μετάσταση και το θάνατο του αρρώστου. Το μελάνωμα, αντίθετα με τις άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος που προσβάλλουν συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας, εμφανίζεται επίσης συχνά και στο δέρμα νέων ανθρώπων. Είναι δε εξαιρετικά σπάνιο στα παιδιά και στους εφήβους. Το μελάνωμα εμφανίζεται συχνότερα...


Το αλφάβητο (ABCD) του μελανώματος



Ο άμεσος τρόπος για να εντοπίσετε έναν ύποπτο σπίλο είναι με τη λεπτομερή εξέταση του δέρματός σας σε κανονικά διαστήματα (τουλάχιστον κάθε έξη μήνες). Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον κανόνα των κριτηρίων A-B-C-D για να αναγνωρίσετε τα ύποπτα σημεία. Τα κριτήρια A-B-C-D για το μελάνωμα επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση πολλών τύπων μελανώματος αλλά κάποιοι τύποι μελανώματος δεν έχουν τα συγκεκριμένα κριτήρια αλλά ΕΙΝΑΙ μελάνωμα.


Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα, αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου του δέρματος (φωτο)



Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος, είναι μια μορφή κακοήθειας του δέρματος που χαρακτηρίζεται από τοπική διήθηση και επέκταση, η οποία σπανίως μεθίσταται.


Ακτινική κεράτωση, το πρωιμότερο στάδιο στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Πώς αναπτύσσεται και πώς θεραπεύεται;



Η ακτινική υπερκεράτωση (Actinic keratosis) είναι προκαρκινική βλάβη του δέρματος, εμφανίζεται συνήθως σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα τα οποία έχουν δεχθεί μεγάλη επίδραση ηλιακής ακτινοβολίας σε σύντομο χρονικό διάστημα η σε όλη τους τη ζωή π.χ. λόγω επαγγέλματος γεωργοί, ψαράδες.


Μελάνωμα στο νύχι, στις άκρες των δακτύλων. Σκούρες γραμμές στα νύχια μπορεί να οφείλονται σε αιμάτωμα ή καρκίνο;



Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου.
Τα νύχια, είναι κεράτινες πλάκες οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της ραχιαίας επιφάνειας της τελευταίας φάλαγγας των δακτύλων χεριών και ποδιών. Κάθε νύχι έχει τετράπλευρο περίπου σχήμα, με δύο επιφάνειες, την έξω και την έσω, καθώς και τέσσερα χείλη.


Αντιηλιακά, πώς και πότε μπορεί να χρησιμοποιούνται;
Μύθοι και αλήθειες


Διαπιστώνω ότι έχουμε μάθει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τα αντιηλιακά, αλλά δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε και πότε.
Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί, η επίλογή του σωστού αντιηλιακού είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση αφού εκτός απότην εμφανισή μας μπορεί να επηρεάσει σοβαρότατα και την υγεία μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι ειδικοί προειδοποιούν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ηλιακή ακτινοβολία.


Tα παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία από τον ήλιo


Iδιαίτερη φροντίδα και προστασία από τον ήλιο χρειάζονται τα παιδιά, αφού η μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο συμβαίνει κυρίως κατά την παιδική ηλικία. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι η έκθεση των παιδιών στον ήλιο αντιστοιχεί με το 80% της συνολικής έκθεσης του ανθρώπου καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του.


Που οφείλει το δέρμα το χρώμα του και με ποιο τρόπο μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία;


Το χρώμα του δέρματος οφείλεται σε μια φυσιολογική χρωστική την μελανίνη, η οποία βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Η μελανίνη παράγεται σε ειδικά κύτταρα που βρίσκονται στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και ονομάζονται μελανινοκύτταρα.







ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ (ΕΛΙΩΝ)

έλεγχος δέρματος, ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλωνέλεγχος σπίλων, έλεγχος για καρκίνο του δέρματος, 

MEDLAB ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Ηροδότου 31, Μαρούσι (Έναντι Σταθμού ΗΣΑΠ ΚΑΤ)
Ραντεβού & Πληροφορίες: 210 8053176, 210 6124883
blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων