Σκάνδαλο γύρω από την σοκολάτα Kinder, τρομοκρατεί όλη την Ευρώπη. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκάνδαλο γύρω από την σοκολάτα Kinder, τρομοκρατεί όλη την Ευρώπη.

Επιμέλεια Κωνσταντίνος Λούβρος, medlabnews.gr

Σκάνδαλο γύρω από την σοκολάτα Kinder, τρομοκρατεί όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα σε ένα κομμάτι σοκολάτας Kinder βρέθηκε ότι περιέχονται ίχνη πιθανού ορυκτέλαιου, που προκαλεί καρκίνο.

Στην Γερμανία η Foodwatch λέει ότι η Kinder Reigel περιείχε ορυκτέλαιο, αρωματικούς υδρογονάνθρακες (MOAH), που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Τροφίμων έχει πει "μπορεί να είναι καρκινογόνα."

"Δεν υπάρχουν αποδεκτά επίπεδα των πετρελαιοειδών σε τρόφιμα για κατανάλωση,"λέει η  Johannes Heeg, της Foodwatch 
Μετά την ανίχνευση των καρκινογόνων ουσιών στα προϊόντα Kinder, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Καταναλωτών Δικαιώματα και Ανθρώπινη Ευημερία (Rospotrebnadzor) υπέβαλε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέχουν τις σχετικές πληροφορίες για τον κίνδυνο από την κατανάλωση του προϊόντος.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων λέει «MOAH τροφιμογενών με τρεις ή περισσότερους, μη ή απλά-αλκυλιωμένους, αρωματικούς δακτυλίους μπορεί να είναι μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες, και επομένως δυνητικά ανησυχητικές».

Στην Foodwatch στη Γερμανία έχουν ελεγχθεί πρόσφατα διάφορα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και ανιχνεύονται ίχνη ανόργανων συστατικών του πετρελαίου. Ωστόσο, τα ίχνη του ορυκτελαίου υπάρχουν σχεδόν παντού στο περιβάλλον και μπορούν να μεταφερθούν σε τρόφιμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Κύριες πηγές μεταφοράς στην σοκολάτα είναι, για παράδειγμα, τα συστατικά από ορυκτέλαιο των μελανιών εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται σε ανακλυκλωμένες συσκευασίες και μπορεί να μεταφέρονται από τις πρώτες ύλες στα τρόφιμα.

Ο Σύνδεσμος του Γερμανικού Οργανισμού Ζαχαροπλαστική (BDSI), δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό ή για να ανακληθούν τα προϊόντα, και ότι το ορυκτέλαιο που ανιχνευσε η foodwatch είναι απειροελάχιστο 

Βέβαια δεν υπάρχουν αποδεκτά επίπεδα των πετρελαιοειδών στα τρόφιμα.

Πηγή thelocal.de

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων