Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία


«ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»


Η 10η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από το 1944 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην ψυχική υγεία στο χώρο της εργασίας. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα ζητήματα της ψυχικής υγείας, . η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης με το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Στρατηγικοί Σχεδιασμοί – Δεδομένα – Προβληματισμοί & Προτάσεις στην Κοινότητα», που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:00 στη Δημοτική Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (πρώην Ανδρόγεω).
Η ανάγκη επανεκκίνησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με γνώμονα την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών και με όρους ανθρωποκεντρικής φροντίδας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Η Ημερίδα θα κινηθεί σε δύο βασικούς θεματικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τον πολιτικό σχεδιασμό για την ψυχική υγεία, με κεντρικό ομιλητή τον ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο δεύτερος θεματικός άξονα, που αποτελεί το αμιγώς επιστημονικό σκέλος της ημερίδας, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις σε καίρια ψυχιατρικά ζητήματα όπως η κατάθλιψη, η αυτοκτονία, η κοινωνική εργασία κ.α. από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων