Στο μέλλον όλα μαζί τα παιδικά εμβόλια θα χορηγούνται με μία και μοναδική δόση εμβολιασμού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στο μέλλον όλα μαζί τα παιδικά εμβόλια θα χορηγούνται με μία και μοναδική δόση εμβολιασμού

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που τελικά μπορεί να καταστήσει εφικτό στο μέλλον όλα μαζί τα παιδικά εμβόλια να χορηγούνται με μία και μοναδική δόση εμβολιασμού.
   Η νέα μέθοδος, που αποθηκεύει τα διαφορετικά εμβόλια σε ξεχωριστές μικροσκοπικές κάψουλες στο ίδιο ενέσιμο διάλυμα, δοκιμάσθηκε σε πειραματόζωα (ποντίκια). Θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους.
   Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Μιπλ και Μελίντα Γκέιτς.
   Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι, χάρη στη νέα μέθοδο, οι παιδικοί εμβολιασμοί θα γίνουν πιο εύκολοι, καθώς είναι γνωστό ότι συχνά τα παιδιά -αλλά και οι γονείς- αντιδρούν σε αυτούς.
Οι μικροκάψουλες από ένα βιοδιασπώμενο πολυμερές υλικό (PLGA), που περιέχουν τα διαφορετικά εμβόλια και οι οποίες εισάγονται στο σώμα ταυτόχρονα, είναι προγραμματισμένες να απελευθερώνουν το περιεχόμενό τους στα επιθυμητά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με το κάθε εμβόλιο, π.χ. μετά από εννέα, 20 ή 40 μέρες.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων