165 ταινίες από όλο τον κόσμο στις Νύχτες Πρεμιέρας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

165 ταινίες από όλο τον κόσμο στις Νύχτες Πρεμιέρας

Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, νέους δημιουργούς, λαμπερούς καλεσμένους και μερικές από τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές αφίξεις της χρονιάς, επιφυλάσσει το πρόγραμμα του «23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας» το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ, Όπερα 1 & 2, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής.
Υπό την επίβλεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή Λουκά Κατσίκα, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι του φεστιβάλ, οι «Νύχτες Πρεμιέρας» θα παρουσιάσουν συνολικά 165 ταινίες από όλο τον κόσμο, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 40 ελληνικές μικρού μήκους ταινίες.
Το φεστιβάλ ανοίγει αυλαία στις 20/9 με το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς με πρωταγωνίστρια τη Τζούλιαν Μουρ, ένα γλυκύτατο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που θα προβληθεί σε πανελλήνια πρώτη, λίγους μήνες πριν την κανονική κυκλοφορία του στις ελληνικές αίθουσες. Ταινία λήξης θα είναι το «The Other Side of Hope» του Άκι Καουρισμάκι, το οποίο θα προβληθεί μετά την μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη «8η Ήπειρος», που έκανε πριν λίγες μέρες την παγκόσμια πρεμιέρα της στην 74η Μόστρα.
Ειδικότερα, μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο αθηναϊκό κοινό κατά τη διάρκεια των Νυχτών Πρεμιέρας. Ανάμεσά τους, βρίσκονται το βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών, «120 Χτύποι το Λεπτό» του Ρομπέν Καμπιγιό, το οσκαρικό φαβορί «Να με Φωνάζεις με τ' όνομά σου» του Λούκα Γκουαντανίνο, το ψυχολογικό θρίλερ του Ντάρεν Αρονόφσκι «Mother!», το «Foxtrot» του Ισραηλινού Σαμουέλ Μαόζ που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας, το «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ, το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε, το «Loveless» του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ, το «Μια Φανταστική Γυναίκα» του Σεμπάστιαν Λέλιο (Βραβείο Σεναρίου στο Βερολίνο), και η ταινία του Αντρέ Μουσιέτι «Το Αυτό», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο τρόμου του Στίβεν Κινγκ και θα παιχτεί σε μια μεταμεσονύκτια προβολή.
Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συμμετέχουν δέκα ταινίες απ' όλον τον κόσμο, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης. Από τις ταινίες που θα προβληθούν ξεχωρίζουν το «The Rider» της Κλόε Ζάο που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του 70ού Φεστιβάλ Καννών, το «Beach Rats» της Ελίζα Χίτμαν που τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς, το «Ava» της Λέα Μισιούς που ξεχώρισε στην Εβδομάδα Κριτικής στις Κάννες, το «My Happy Family» από τη Γεωργία και το «Sicilian Ghost Story» των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτζα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων