Παραμένει χωρίς διοικητικό συμβούλιο ο ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να χρονίζουν σοβαρές αποφάσεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παραμένει χωρίς διοικητικό συμβούλιο ο ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να χρονίζουν σοβαρές αποφάσεις

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr / iatrikanea

Όπως είχαμε γράψει από τις 11.8 (εδώ)  ο ΕΟΠΥΥ έχει βρεθεί χωρίς διοικητικό συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα πολύ σοβαρά θέματα που έχουν μαζευτεί αυτό το διάστημα, Φαρμακοποιοί, πληρωμές, αναλώσιμα, κλινικές, αλλά και το θέμα με τις αλλαγές των επισκέψεων στους ιατρούς από 1η Σεπτεμβρίου, θα χρονίζουν αφού όπως προβλέπεται από την διαδικασία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού θα μπορεί να συγκληθεί κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου. Άρα και για την αλλαγή της απόφασης για τις επισκέψεις των ασθενών που ζητούν η ΠΟΣΚΕ, ο ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και να θέλει ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να την αλλάξει αφού χρειάζεται απόφαση ΔΣ. 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 56 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη νέα δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία αργά το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου από την ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 7 Αυγούστου Νόμος 4486/2017 - ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αναμορφώνεται.

Ο νόμος ορίζει ότι εντός 10 ημερών από την έγγραφη ειδοποίηση των φορέων ορίζονται ένα (1) μέλος, ως εκπρόσωπος των Ασφαλισμένων και των Συνταξιούχων, που προτείνεται από τις οικείες τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ και Συνταξιούχοι) με τον αναπληρωματικό του και ένα (1) μέλος, ως εκπρόσωπος των Εργοδοτών, που προτείνεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με τον αναπληρωματικό του.

Επίσης (1) μέλος, ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μπορεί να οριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του.

Μέσα στον Αυγούστο είναι αδύνατον να συγκληθούν όλοι αυτοί οι φορείς και να πάρουν απόφαση για το μέλος που θα τους εκπροσωπήσει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων