Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την προσπάθεια φίμωσης και αποδυνάμωσης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που επιχειρείται σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την προσπάθεια φίμωσης και αποδυνάμωσης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που επιχειρείται σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας.


Έκτακτη  σύσκεψη συγκάλεσε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου  Αθηνών με τα προεδρεία  των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης , Πειραιώς  και Πατρών ενόψει της ψήφισης της διάταξης για την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο  που περιλαμβάνεται στο Νόμο περί Μεταρρύθμισης της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
Το Δ.Σ  και ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης  καθώς  και οι πρόεδροι των εν λόγω  Ιατρικών Συλλόγων Α. Εξαδάκτυλος, Ν. Πλατανησιώτης και Α. Μαστοράκου, εξέφρασαν  την κατηγορηματική αντίθεσή τους  στη συγκεκριμένη διάταξη καθώς  αντιβαίνει  στην αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων και καταργεί την αυτονομία των Ιατρικών Συλλόγων.
Τόνισαν ακόμη την αντιδημοκρατική διάσταση της εν λόγω διάταξης που  οδηγεί σε συγκεντρωτισμό και εξυπηρετεί τις προσπάθειες φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων από την  πολιτική ηγεσία.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίσθηκε η  αποστολή επιστολής  προς τον  πρόεδρο Μ. Βλασταράκο και τα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ  με την οποία καλούνται να ζητήσουν την άμεση τροποποίηση της σχετικής διάταξης προκειμένου τα στοιχεία που θα γνωστοποιούνται να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα  όπως άλλωστε και η βούληση του Νομοθέτη που έθεσε την ανωτέρω υποχρέωση.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων