Σε λειτουργία από σήμερα η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των αστυνομικών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε λειτουργία από σήμερα η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των αστυνομικών

Την ειδική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης των αστυνομικών παρουσίασαν σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, σε ειδική εκδήλωση στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Πρόκειται για ένα αίτημα των αστυνομικών και της ψυχιατρικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. από το 2009, το οποίο υλοποιείται σήμερα.

Όπως ανακοίνωσαν οι ηγεσίες του υπουργείου και της Αστυνομίας, από σήμερα το βράδυ -ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα- η τηλεφωνική γραμμή θα είναι στη διάθεση όποιου αστυνομικού ζητάει βοήθεια για ψυχολογικούς λόγους, διασφαλίζοντας το απόρρητο των στοιχείων του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται από εννέα αστυνομικούς, που έχουν σπουδάσει ψυχολογία και υποβλήθηκαν σε ειδική εκπαίδευση για το χειρισμό των προβλημάτων συναδέλφων τους. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και ο αριθμός της τηλεφωνικής γραμμής είναι 210 3410900.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, "η λειτουργία της γραμμής έχει σκοπό να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση, που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, οικογενειακό επίπεδο, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της αποτελούν η διασφάλιση της ανωνυμίας και η πλήρης εχεμύθεια".

Στο παραπάνω τηλεφωνικό αριθμό δεν θα μπορούν να απευθύνονται μόνο οι αστυνομικοί και γενικότερα το προσωπικό του υπουργείου, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και συνταξιούχοι αστυνομικοί, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, καθώς οι αστυνομικοί που εκπαιδεύτηκαν για τον σκοπό αυτό, θα εκτελούν συνεχώς βάρδια ανά δύο άτομα.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε ότι η ιδέα της στήριξης προέκυψε έπειτα από μια σειρά περιστατικών σ' όλη τη χώρα, "που φώναζαν, κραύγαζαν, για την αναγκαιότητα να υπάρξει μια συμπληρωματική δράση, στον τομέα της ψυχικής υγείας".

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε ολόκληρη την επικράτεια, από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., εξετάστηκαν 23.605, από τα οποία κρίθηκαν μη κατάλληλα τα 369.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υπογράμμισε ότι η δημιουργία της τηλεφωνικής γραμμής εκφράζει τη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου και της Αστυνομίας να στηρίξει το προσωπικό και προστίθεται σε μια σειρά δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό επίσης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και ο διευθυντής της διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, υποστράτηγος Ηλίας Μαλεβίτης.

Παρέμβαση για τη νέα δράση έκαναν και οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών σωματείων των αστυνομικών, οι οποίοι χαρακτήρισαν θετικό το μέτρο.

Ακολούθησε απονομή των πιστοποιητικών εκπαίδευσης στους εννέα αστυνομικούς που στελεχώνουν σε 24ωρη βάση την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων