Σε πολύ καλά ιατροδικαστικά «χέρια» οι σκελετοί της Κρήτης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε πολύ καλά ιατροδικαστικά «χέρια» οι σκελετοί της Κρήτης



Τις τελευταίες ημέρες έχουν ανευρεθεί στην περιοχή της Κρήτης δύο ανθρώπινοι σκελετοί. Ο ένας βρέθηκε θαμμένος σε παραλία στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι, έξω από το Ηράκλειο Κρήτης και ανήκει σε γυναίκα. Ο άλλος σε πηγάδι των Μαλίων και ανήκει σε άνδρα. Και οι δύο σκελετοί παραπέμφθηκαν για ιατροδικαστικές εξετάσεις στο Τμήμα Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Η ιατροδικαστική διερεύνηση προχώρησε μέχρι σήμερα με τάχιστο και αυστηρά επιστημονικό τρόπο αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η χώρα μας διαθέτει επάρκεια άξιων επιστημόνων.
Είναι σημαντικό ότι Διευθυντής του εν λόγω εργαστηρίου είναι ο Καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας. Πρόκειται για τον δεύτερο Έλληνα επιστήμονα που γίνεται μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας. Το τμήμα διαθέτει διακεκριμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια τοξικολογικών αναλύσεων και γενετικής ενώ υπηρετούν σε αυτό 4 ιατροδικαστές με υψηλού επιπέδου σπουδές και εξειδικεύσεις, όπως αυτή της ανθρωπολογίας. Συνεπώς οι δύο πρόσφατοι σκελετοί είναι σε καλά ιατροδικαστικά «χέρια» και αυτό ήδη έχει φανεί από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Με αφορμή το γεγονός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Δρ. Γρηγόρης Λέων δήλωσε: «Το συγκεκριμένο τμήμα τιμά την επιστήμη μας. Μαζί με τους 3 ιατροδικαστές που υπηρετούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι συνολικά 7 ιατροδικαστές που υπηρετούν στην Κρήτη μας κάνουν υπερήφανους. Η ανάπτυξη της επιστήμης μας στη συγκεκριμένη περιφέρεια αποτελεί για εμάς πρότυπο. Είναι σημαντικό η πολιτεία να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της ιατροδικαστικής επιστήμης στην υπόλοιπη Ελλάδα γιατί με αφορμή και τέτοια περιστατικά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι πλέον αναγκαιότητα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων