Μάσκες προστασίας από την ακτινοβολία παιδιών με καρκίνο γίνονται έργα τέχνης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μάσκες προστασίας από την ακτινοβολία παιδιών με καρκίνο γίνονται έργα τέχνης

Σε έργα τέχνης μετατράπηκαν οι μάσκες ακινητοποίησης παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, οι οποίες διαμορφώνονται ειδικά για κάθε παιδί, παίρνουν τη μορφή του και το συντροφεύουν σε όλες τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται.
Σε μια προσπάθεια να τιμηθεί ο αγώνας των παιδιών για ζωή, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "Φλόγα" παραχώρησε μάσκες που χρησιμοποιούν στη θεραπεία τους, σε οίκο δημοπρασιών προκειμένου να περάσουν στη συνέχεια, στα χέρια καλλιτεχνών και να γίνουν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία έργων τέχνης.
Τα έργα θα πωληθούν σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την εικονογράφηση του μοναδικού εξειδικευμένου ακτινοθεραπευτικού κέντρου για παιδιά στη χώρα μας, στο Νοσοκομείο Παίδων Π.& Α. Κυριακού στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι οι μάσκες ακινητοποίησης είναι ατομικές για κάθε παιδί και αποτελούν το βασικό εξοπλισμό προστασίας τους για την πραγματοποίηση της ακτινοθεραπείας.
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Myrό Antiques House, στον οποίο και παραχωρήθηκαν, στις 9 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στη Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου). Συμμετέχουν με έργα τους 29 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών. Το κάθε έργο έχει τιμή εκκίνησης 100 ευρώ.

ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων