Nutella: Έχουν βάση οι ανησυχίες και τι απαντά η Ferrero; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Nutella: Έχουν βάση οι ανησυχίες και τι απαντά η Ferrero;

Ο θόρυβος για το συγκεκριμένο άλειμμα σοκολάτας δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι αρχικές ανησυχίες σχετικά με το φοινικέλαιο που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο συγκεκριμένο προϊόν είναι γνωστές από τον περασμένο Μάιο μετά από ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τροφίμων Προτύπων (EFSA). Παρότι προφανώς και είναι ανησυχητική η σκέψη, η Nutella δεν είναι το μοναδικό τρόφιμο με φοινικέλαιο: πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως παγωτά, έτοιμα μείγματα για κέικ και άλλα γλυκά, μαργαρίνες και αρτοπαρασκευάσματα περιέχουν φοινικέλαιο. 
Στο μεταξύ, η Ferrero, η ιταλική εταιρεία που παρασκευάζει διάφορα προϊόντα γλυκισμάτων μεταξύ αυτών και η Nutella, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι το προϊόν τους είναι απόλυτα ασφαλές για την υγεία την ίδια ώρα που μια πολύ πιο πρόσφατη μελέτη, από το Δεκέμβριο του 2016, συνέδεσε την υπερκατανάλωση λιπαρών -ανάμεσά τους και παλμιτικού οξέος που αποτελεί βασικό συστατικό του φοινικέλαιου- με την ταχύτερη εξάπλωση καρκινικών όγκων σε πειραματόζωα. 
Παρότι πιθανότατα δεν θα έχουμε... αύριο μια ασφαλή απάντηση για όλα αυτά,θα ήταν καλή ιδέα να αντικαταστήσετε τα έτοιμα προϊόντα με ένα σπιτικό άλειμμα σοκολάτας, που είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό αφού θα επιλέξετε εσείς τα συστατικά και χωρίς συντηρητικά. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων