Καμία διακοπή στις Χημειοθεραπείες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καμία διακοπή στις Χημειοθεραπείες


Η Διοίκηση του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας, ότι δε θα υπάρξει καμία διακοπή στη χορήγηση των χημειοθεραπειών τους. Το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, χορηγεί, μεταξύ άλλων, 150 περίπου χημειοθεραπείες την ημέρα σε καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη.
Από το καλοκαίρι του 2016, η διάλυση των Κυτταροστατικών φαρμάκων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 9ου ορόφου, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον ασθενή και έχει συσταθεί από το Σεπτέμβριο, επιτροπή για το συντονισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ).
Η ένταξη στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, ΚΜΔΚΦ, αποτελεί προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης και κυρώθηκε και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου την 16η Ιανουαρίου. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας χρήματα του Αντικαρκινικού Εράνου, δρομολογείται η προμήθεια Ρομποτικού Συστήματος Διάλυσης Κυτταροστατικών, για την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων και εξοικονόμηση πόρων του Νοσοκομείου.
Όσον αφορά τη χρόνια διαφωνία μεταξύ Νοσηλευτών και Φαρμακοποιών αναφορικά με το τίνος αρμοδιότητα είναι η διάλυση των κυτταροστατικών, είμαστε σε αναμονή σχετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ευθύνη και ευσυνειδησία. Είμαστε μαζί τους, σε κάθε διεκδίκηση του καλύτερου και ενάντια σε οποιαδήποτε συμφέροντα τους χρησιμοποιούν και τους υποβιβάζουν σπέρνοντας τον πανικό στους ασθενείς συμπολίτες μας.



        Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ



 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΕΒΕΝΑΚΗΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων