Παράταση της ισχύος των ηλεκτρονικών συνταγών λόγω έλλειψης φαρμάκων ζητά ο ΦΣΘ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παράταση της ισχύος των ηλεκτρονικών συνταγών λόγω έλλειψης φαρμάκων ζητά ο ΦΣΘ


Την παράταση ισχύος των ηλεκτρονικών συνταγών φαρμάκων ζήτησε με έγγραφό του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους ασφαλισμένους.
'Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο του ΦΣΘ, πολλά σκευάσματα εισάγονται στην Ελλάδα σε δραματικά μειωμένες ποσότητες για διάφορους λόγους. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις, που εξαιτίας της αδυναμίας έγκαιρης εύρεσης πολλών σκευασμάτων από τα φαρμακεία, οι συνταγές λήγουν χωρίς να εκτελεστούν, ακόμη κι αν έχουν πάρει παράταση λόγω μερικής εκτέλεσης.
Συνέπεια αυτού είναι η μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, που αναγκάζονται να επισκεφθούν εκ νέου τους ιατρούς τους και να ζητήσουν επανέκδοση της συνταγής τους, ενώ κατά το διάστημα της αναμονής πολλοί από αυτούς μένουν δίχως τη φαρμακευτική τους αγωγή.
Ο ΦΣΘ επισημαίνει ότι η παράταση ισχύος πρέπει να αφορά:
1. Συνταγές που έχουν ήδη εκδοθεί σε πρότερο χρόνο και αφορούν είτε αγωγή μηνός, είτε επαναλαμβανόμενη αγωγή
2. Την κανονική διάρκεια ισχύος της κάθε συνταγής
3. Την πρόσθετη διάρκεια ισχύος που δίδεται όταν γίνει μερική εκτέλεση συνταγής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων