Ράβε ξήλωνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ράβε ξήλωνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, medlabnews.gr

Μόλις πριν από λίγη ώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με την οποία "απολύεται" εκ νέου ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τοποθετείται επίσης εκ νέου στη θέση του προέδρου του Κέντρου ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ενώ τοποθετούνται ακόμη νέα μέλη στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο και μετά την εξέλιξη που είχε η ακύρωση της απόλυσης του κ. Α. Γιαννόπουλου από τον αν. Υπουργό Υγείας όταν ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο, είχε εκδώσει Δελτίο Τύπου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς. Χαρακτηριστικά έλεγε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις  στο ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις σχέσεις εξάρτησης του Οργανισμού αυτού  με τα πιο σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής στο Σύστημα Υγείας. Μπροστά στον καταιγισμό των αποκαλύψεων γι’ αυτήν την «offshore εταιρεία» διανομής πολιτικού χρήματος και βολέματος ημετέρων , οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι του μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας , αλλά και κύκλοι που ελέγχουν τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ , υπερασπίζονται με πάθος ένα σύστημα ανομίας και φαυλότητας , τα πρόσωπα που την οργάνωσαν και τη διαιώνισαν και κυρίως ένα μηχανισμό εξουσίας και τα προνόμια της...........
Και κατέληγε Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια το έργο της ουσιαστικής αναβάθμισης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας , απαλλάσσοντας οριστικά   ένα φορέα ζωτικής σημασίας όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ από τα κυκλώματα της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων και διασφαλίζοντας τον επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε απάντησε στο Υπουργείο ότι "με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι διακινήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία σε ότι με αφορά βρίθει ανακριβειών αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων..........
Σε ότι αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης καλύτερα θα είναι εκείνοι που την επικαλούνται, πρωτίστως να μην την αμφισβητούν με τις ίδιες τις πράξεις τους. Η αγωνία ορισμένων να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη στο ρόλο της, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος και δυστυχώς αυτό είναι έκδηλο στην ανακοίνωση και το πνεύμα του συντάκτη της."


και για την Ιστορία...
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αθ. Γιαννόπουλος (παλιά Υπουργός Υγείας της Ν. Δημοκρατίας), είχε προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Έτσι ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλης τον τοποθέτησε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Όσα λοιπόν γίνονται είναι για μια εσωτερική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου του 2015 και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015.

Στην όλη εξέλιξη δεν έχει πάρει θέση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμένος αλλά ο κ. Κουρουμπλής επανειλημμένως έχει στηρίξει τον κ. Γιαννόπουλο. 

Όσον αφορά την σημερινή εξέλιξη, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι αποζημίωση θα πάρει ο κ. Γιαννόπουλος για την απόλυση του και φυσικά αν είναι έγκυρες οι όποιες αποφάσεις που είχε υπογράψει ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, στο προηγούμενο διάστημα.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων