Προβλήματα στην Novo Nordisk καταποντίζουν την μετοχή της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προβλήματα στην Novo Nordisk καταποντίζουν την μετοχή της

της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr

Μεγάλη πτώση σημείωσε η μετοχή της Δανέζικης φαρμακοβιομηχανίας Νovo Νordisk στο χρηματηστήριο της Νέας Υορκης. (NYSE:NVO). Οι μετοχές της αποδεκατίστηκαν την Παρασκευή και εξακολούθησαν να πέφτουν την Δευτέρα μετά από την υποβολή εκθέσεων για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου κατά τα οποία η εταιρεία μείωσε τα αναμενόμενα για το 2016 τόσο για την αύξηση των πωλήσεων όσο και για την αύξηση των λειτουργικών κερδών. Αλλά και τις προηγούμενες ημέρες η μετοχή είχε χάσει περίπου 4% παρά την θετική απόδοση που είχε η συνολική απόδοση του δείκτη μετοχών βιοτεχνολογίας (NASDAQ: ΙΒΒ).

Αλλά ας δούμε για πιο λόγο η αγορά αντέδρασε τόσο άσχημα. Η αγορά των ΗΠΑ σύμφωνα με την εταιρεία ήταν αυτή που τροφοδοτούσε το 50% της συνολικής αύξησης πωλήσεων της εταιρείας. Ομως η εταιρεία έχασε την αποκλειστικότητα για τα προιόντα θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης στις ΗΠΑ, επιπλέον υπάρχει πλέον μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρείων για τον διαβήτη και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, και τέλος υπάρχουν αρκετές δυσμενείς επιπτώσεις σε πολυεθνικές εταιρείες λόγο μακροοικονομικών διεθνών συνθηκών, σε αρκετές αγορές. 

Κατόπιν τούτου και μετά από αυτήν την δήλωση της εταιρείας, προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους επενδυτές με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση κατά 10% των τιμών των μετοχών και απώλεια 20 δισεκατομμυρίων στην κεφαλαιοποίηση της αγορά κατά τα τις τελευταίες 5 ημέρες διαπραγμάτευσης. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων