Στον έλεγχο των τραπεζών περνά η Euromedica | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στον έλεγχο των τραπεζών περνά η Euromedica

Κεφαλαιοποίηση χρεών και αλλαγή διοίκησης περιλαμβάνει το σχέδιο των τραπεζών για την αντιμετώπιση των δυσεπίλυτων προβλημάτων της εισηγμένης. Τι δείχνουν οι λογιστικές καταστάσεις, τι ζητά η εταιρία. Στο «παρά πέντε» επιχειρούνται κινήσεις στην Κίνα. Τι απαντά η εταιρία.Κεφαλαιοποίηση χρεών και αλλαγή διοίκησης περιλαμβάνει το σχέδιο των τραπεζών για την αντιμετώπιση των δυσεπίλυτων προβλημάτων της εισηγμένης. Τι δείχνουν οι λογιστικές καταστάσεις, τι ζητά η εταιρία. Στο «παρά πέντε» επιχειρούνται κινήσεις στην Κίνα. Τι απαντά η εταιρία.



Κρίσιμη αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα για το μέλλον της Euromedica, καθώς στις 13 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών, με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας για «την επόμενη μέρα» της εισηγμένης.
Τα προβλήματα είναι πάμπολλα, το βάρος των χρεών τεράστιο και τουλάχιστον η πλευρά των τραπεζών φαίνεται να έχει πειστεί πως η λύση θα πρέπει να βρεθεί... χθες. Άλλωστε περιθώρια περαιτέρω καθυστερήσεων δεν υπάρχουν για τις διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ομίλων, που πιέζονται πλέον πανταχόθεν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.
Ένδειξη των σοβαρότατων δυσχερειών που αντιμετωπίζει η Euromedica αποτελεί το γεγονός ότι αποτιμάται ολόκληρη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μόλις γύρω στις 150 χιλιάδες ευρώ!
Τα προβλήματα άλλωστε φαίνονται «διά γυμνού οφθαλμού» για όποιον διαβάσει τις λογιστικές καταστάσεις του 2015: Κύκλος εργασιών 161,4 εκατ. ευρώ, ζημιογόνο EBIT 29,1 εκατ., κόστος χρηματοδότησης 21,9 εκατ., ζημία προ φόρων 54,6 εκατ., αρνητικά ίδια κεφάλαια 212 εκατ., αρνητικό κεφάλαιο κίνησης 433 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμες οφειλές 249,6 εκατ. και καθαρός δανεισμός 380 εκατ. ευρώ...
Όσο δε για τις απαιτήσεις, αυτές αφορούν κυρίως λεφτά από ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΥΥ που πληρώνουν -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν παράγοντες του κλάδου της ιδιωτικής υγείας- «αν και όποτε θέλουν, αν και όποτε έχουν»...
Από τις προτάσεις των τραπεζών, στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η μερική κεφαλαιοποίηση των δανείων, καταδεικνύεται η εμπιστοσύνη τους στη βιωσιμότητα και στο μέλλον της εταιρίας.  Το Δ.Σ. της εταιρίας, το οποίο πιστεύει ακράδαντα στις  δυνατότητες, στη μοναδικότητα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ομίλου θα παρουσιάσει τις επεξεργασμένες θέσεις του στη συνάντηση της 13.7.2016".

Σε συνεργασία με τις τράπεζες και με τη στήριξη των εργαζομένων, των ιατρών συνεργατών και των προμηθευτών της και μετά την επικείμενη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, η εταιρία θα υλοποιήσει το συμφωνημένο πλάνο της λειτουργικής και κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, που θα εξασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη του ομίλου, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Επίσης ο Ομιλος ανακοίνωσε ότι:
-"Η διοίκηση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι  της εταιρίας υλοποιούν το πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης, αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μειώνουν το κόστος λειτουργίας και βελτιώνουν τους δείκτες της εταιρίας.
Ήδη τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά και τα αποτελέσματα του α ΄εξαμήνου 2016 που πρόκειται να δημοσιευτούν, θα καταδείξουν σημαντική ποιοτική αλλαγή, καταγράφοντας λειτουργική κερδοφορία, τόσο της μητρικής εταιρίας, όσο και του ομίλου. Το ευρύ πανελλήνιο δίκτυο υπηρεσιών υγείας της Euromedica, που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, είναι το μόνο που συνεχίζει να επεκτείνεται, υλοποιώντας αναπτυξιακά σχέδια νέων κλινικών και κέντρων αποκατάσταση (Αθήνα, Κέρκυρα, Καβάλα), που μόλις ολοκληρωθούν θα προσθέσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων