Aεροδιακομιδές στην Χαλκιδική από το ΕΚΑΒ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Aεροδιακομιδές στην Χαλκιδική από το ΕΚΑΒ


Η κυκλοφοριακή συμφόρηση των οδικών αρτηριών της Χαλκιδικής, κυρίως τα Σαββατοκύριακα των θερινών μηνών, έχει κοστίσει διαχρονικά αρκετές ανθρώπινες ζωές, λόγω της καθυστέρησης των επίγειων διακομιδών τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, αλλά και άλλων ασθενών.
Το χρόνιο αυτό πρόβλημα έρχεται να αντιμετωπίσει η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο διέθεσε στο ΕΚΑΒ ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), για το σκοπό αυτό.
Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η εφαρμογή της οποίας ξεκίνησε στις 15/07/2016, το ελικόπτερο του Π.Σ., το οποίο στελεχώνεται από χειριστές του Π.Σ., ιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ, θα καλύπτει τις αεροδιακομιδές της Χαλκιδικής και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.
Η πρώτη επιτυχημένη αεροδιακομιδή με το ελικόπτερο του Π.Σ. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/07/2016, οπότε και διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, τραυματίας από τροχαίο στην περιοχή της Κασσανδρείας.
Επίσης, χθες Κυριακή 24/07/2016 πραγματοποιήθηκαν από το ΕΚΑΒ, δύο αεροδιακομιδές με το ελικόπτερο του Π.Σ., προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ύστερα από πτώση από ύψος 2 μέτρων και ένα αγοράκι 12 μηνών, από το Βόλο, το οποίο διεκομίσθη διασωληνωμένο ύστερα από επανειλημμένες επιληπτικές κρίσεις.

Το όφελος της συνεργασίας αυτής είναι διπλό, αφού εκτός της άμεσης διακομιδής σοβαρά τραυματισμένων πολιτών από τροχαία και άλλων επειγόντων περιστατικών, επιτυγχάνεται και η αποδέσμευση των επίγειων μέσων του ΕΚΑΒ, τα οποία θα εξυπηρετούν τις υπόλοιπες ανάγκες της περιοχής.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων