Ξεκίνησε με επιτυχία το 7o Pharma & Health Conference | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ξεκίνησε με επιτυχία το 7o Pharma & Health Conference


Ξεκίνησε με επιτυχία το 7o Pharma & Health Conference στο Divani Caravel. Ακολουθούν αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς του συνεδρίου.
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΦΕΕ
Ο τομέας της Υγείας, τον οποίο όλοι μας υπηρετούμε, είναι αδιαμφισβήτητα στον πυρήνα της ουσιαστικής προόδου μιας χώρας και απόλυτο μέτρο για την ασφάλεια των πολιτών και την σχέση τους με το κράτος. Ταυτόχρονα όμως αυτό που συχνά παραγκωνίζεται δεν είναι απλά η σημαντική συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία, αλλά η αναπτυξιακή δυναμική που φέρνει με τη δημιουργία προστιθέμενων αξιών που μεταφράζονται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, για την οικονομία, για τους πολίτες. Με υπερβάσεις και ρεαλισμό, ώστε να δοθεί περιεχόμενο στο στόχο της βιωσιμότητας, της δικαιοσύνης και του εκσυγχρονισμού του Συστήματος Υγείας με αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα. Άλλωστε, το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά και Εθνικό Κεφάλαιο, είναι μέρος της λύσης και απαραίτητο για να πιστέψει μία χώρα πως είναι γερή και δυνατή, ώστε να ελπίζει πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα.


ΦΑΙΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΕΦ
H ασκούμενη φαρμακευτική πολιτική των τελευταίων ετών έχει αποδειχθεί μονοδιάστατη και αντιαναπτυξιακή. Οι τιμές που επιβάλλονται στα παραγόμενα στην Ελλάδα φάρμακα είναι μη ρεαλιστικές, εφόσον φυσικά επιθυμούμε να συνεχιστεί η παραγωγή τους στη χώρα μας, ενώ την κατάσταση επιδεινώνει το καθεστώς των Clawback και των Rebates. Αυτές οι ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες για την ανάπτυξη του Ελληνικού Φαρμάκου, μπορούν να ανατραπούν μόνο με ένα νέο μείγμα φαρμακευτικής πολιτικής, που θα συνδέεται με την ανάγκη ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο της φαρμακοβιομηχανίας, Ελληνικής και ξένης, στην αναπτυξιακή διαδικασία. Οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου μας αφορούν τόσο σε άμεσα μέτρα όσο και σε αποφασιστικές διαρθρωτικές αλλαγές. Εάν στη νέα φαρμακευτική πολιτική που θα σχεδιαστεί, οι προϋποθέσεις αυτές ικανοποιηθούν, είναι βέβαιο πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αναπτυχθεί αλματωδώς, δημιουργώντας μεγάλη προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία και συμβάλλοντας στην κάμψη της εξόδου ικανότατων στελεχών και ερευνητών υψηλής ειδίκευσης προς το εξωτερικό.

ΣΟΦΙΑ ΤΑΝΗ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ψυχορραγεί από τη δραματική υποστελέχωση και είναι οι νοσηλευτές εκείνη η ομάδα επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι ξεπερνώντας τα όρια των αντοχών τους, λειτουργούν ως «ραχοκοκαλιά» που κρατάει τα νοσοκομεία όρθια. Οι νοσηλευτές μπορούν ωστόσο να διαδραματίσουν πολύπλευρο ρόλο στο σύστημα υγείας. Ειδικότερα, η ενεργός εμπλοκή του νοσηλευτή στην ΠΦΥ μόνο οφέλη έχει να προσφέρει. Η ανάπτυξη και ο καθορισμός του ρόλου του Κοινοτικού Νοσηλευτή στην ΠΦΥ μπορεί να επιτευχθεί μέσα από δύο κυρίως άξονες: α) αυτόν του Οικογενειακού Νοσηλευτή, που θα μπορεί να δρα αυτόνομα ως δημόσιος λειτουργός, και β) αυτόν του ελεύθερου επαγγελματία Νοσηλευτή, που θα μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο και θα έχει το δικαίωμα στην αυτοαπασχόληση. Προϋπόθεση για τα ανωτέρω αποτελεί η θεώρηση του Νοσηλευτή ως ανεξάρτητου και αυτόνομου επαγγελματία υγείας (δηλαδή Nurse Practitioner), στα πρότυπα προηγμένων χωρών σε αυτόν τον τομέα. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει και απομένει μόνο η πολιτική βούληση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην ΠΦΥ από τους νοσηλευτές. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων