Κομπίνα διαρκείας στον ΕΟΠΥΥ Κύκλωμα με πολλά «πλοκάμια» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κομπίνα διαρκείας στον ΕΟΠΥΥ Κύκλωμα με πολλά «πλοκάμια»

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη 
Κανένας έλεγχος… 
Καλή η μίζα… 
Εύκολη η δουλειά… 

Το μέλη του κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά βιβλιάρια υγείας με την κάλυψη υπαλλήλων στο ΙΚΑ Κεραμεικού έτριβαν τα χέρια τους για καιρό…
«Οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αξιοποιώντας τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), εντόπισαν περιπτώσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις», δηλώνει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης για να συμπληρώσει ότι «το ποσό της ζημίας που επιβαρύνει τις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ και το ύψος της θα προσδιοριστεί μετά από σχετική διερεύνηση».
Το βάζο με το μέλι! 

Και το βάζο με το μέλι υπήρχε και οι πρόθυμοι υπάλληλοι να απλώσουν το δάχτυλο! Δώστε προσοχή! Τα «μαϊμού» βιβλιάρια υγείας που εντοπίστηκαν φτάνουν μέχρι στιγμής τα 582. Η ταρίφα για τον… πρόθυμο υπάλληλο που θα εξυπηρετούσε τους απατεώνες 200€ για το καθένα. Τι έβαλε στην τσέπη του συνολικά; 116.400€. 

Τα πλοκάμια του κυκλώματος φτάνουν μέσα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Κεραμεικό. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι στο κόλπο με τα πλαστά βιβλιάρια υγείας εμπλέκονται τουλάχιστον δύο υπάλληλοι. 

Πώς έσπασε το απόστημα και αποκαλύφθηκε η κομπίνα; Από έναν αλοδαπό με παράνομο βιβλιάριο υγείας, που έκανε το λάθος να προσπαθήσει να βγάλει ένα αντίστοιχο για τρίτο πρόσωπο. Φαίνεται όμως, ότι έπεσε σε λάθος υπάλληλο… που όχι μόνο δεν τον διευκόλυνε, αλλά φώναξε την αστυνομία να τον συλάβει. 

Η αστυνομία μαζί με την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου διενήργησαν ακόμη και κατοίκον έρευνα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. 


- Πόσο καιρό δρούσε το κύκλωμα; Άγνωστο… 
- Τι μίζες διακινήθηκαν συνολικά; Άγνωστο κι αυτό… 
- Μα κανείς δεν έλεγχε κανέναν; Η απάντηση γνωστή. Όχι… 

Σεκφτείτε, από τα Καμίνια στη Λεωφόρο Καβάλας και από το Αιγάλεω έως το Νέο Κόσμο… Το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ ελέγχει όλη αυτήν την περιοχή με 2 υπαλλήλους… βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εμπορικά καταστήματα, νυχτερινά κέντρα…  Εύκολα τα πράγματα για όσους θέλουν να κάνουν την απάτη! 

Μετά την αποκάλυψη της «φάμπρικας» με την παράνομη έκδοση βιβλιαρίων υγείας σε ασφαλισμένους που δεν είχαν ούτε ένα ένσημο, το ΙΚΑ ξεκινά έρευνα και σε άλλα μεγάλα υποκαταστήματα στα Νότια προάστια της Αττικής, ψάχνοντας για νέα «φλέβα χρυσού»… 
See more at : www.hetpodium.org

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων