Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2013 είναι αφιερωμένη στην Υγεία! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2013 είναι αφιερωμένη στην Υγεία!


Την 14η Νοεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας (www.worldusabilityday.org). Κεντρικό θέμα για το 2013 είναι η Ευχρηστία στον τομέα της Υγείας και η συνεργασία που απαιτείται για τη βελτίωση των συστημάτων που συνεισφέρουν σε όλο το φάσμα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Η σημασία του σχεδιασμού με επίκεντρο τον αποδέκτη παροχών υγείας είναι πραγματικά ζήτημα ζωής ή θανάτου. Είτε πρόκειται για νέες ιατρικές συσκευές και τεχνολογίες, για φαρμακευτική έρευνα, για σχεδιασμό εντύπων και χρήση του ιατρικού φακέλου, είτε για τρόπους αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, αύξησης της λειτουργικότητας των νοσοκομείων και καθημερινή παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ο καθένας επηρεάζεται με κάποιον τρόπο από την ύπαρξη ή έλλειψη ευχρηστίας στον τομέα της Υγείας. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά κάθε περιοχή του κόσμου αντιμετωπίζει το δικό της σύνολο μοναδικών προκλήσεων. Πιστεύουμε ότι η εστίαση της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας 2013 στην υγειονομική περίθαλψη θα δημιουργήσει μια καλύτερη κατανόηση των θεμάτων αυτών και θα οδηγήσει σε πρωτοβουλίες που έχουν μακροπρόθεσμα επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής όλων μας. 

Η θέσπιση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας» στοχεύει να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Ένας κόσμος που χρησιμοποιεί τη τεχνολογία ως υποδομή για επικοινωνία, εκπαίδευση, υγεία. μεταφορές, διοίκηση, διασκέδαση, εργασία κ.ά., οφείλει να την αναπτύξει με έναν τρόπο που πρώτα από όλα υπηρετεί τον άνθρωπο.
 
Στην εποχή της αυξημένης επιτάχυνσης κάθε διάστασης της ζωής μας, της υπερπροσφοράς ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών και της δυνατότητας πρόσβασης σε ευρύτατο περιεχόμενο, η ευχρηστία καθίσταται απαραίτητος όρος επιβίωσης.

Η Ευχρηστία, άρρηκτα δεμένη με την Προσβασιμότητα, αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν ως επιτυχημένο ένα έργο, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αποδίδοντάς τους έτσι την προσδοκώμενη προστιθέμενη αξία και δυνατότητα διείσδυσης.

«Ας κάνουμε τη ζωή ευκολότερη», τη δική μας ζωή ως καταναλωτές/χρήστες, αλλά και τη ζωή των άλλων ως σχεδιαστές και παραγωγοί προϊόντων και υπηρεσιών, είναι ένα σύνθημα για έναν βιώσιμο κόσμο που θέλει, και οφείλει πλέον, να περάσει από το δέος της πολυπλοκότητας των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών τους στην ανάσα της φιλικότητας, της απλότητας, της αποτελεσματικότητας και της ικανοποίησης.
 
Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για έκτη συνεχόμενη χρονιά την Ημέρα Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, η οποία θα λάβει χώρα στις 16 Δεκεμβρίου 2013. 

Στην εκδήλωση συμμετέχει το medlabnews.gr και είναι χορηγός επικοινωνίας

Ειδικοί από τον πανεπιστημιακό χώρο και φορείς σχετιζόμενους με την Υγεία θα συζητήσουν δημόσια για την ανάγκη ευρύτερης εφαρμογής των εννοιών της ευχρηστίας και της προσβασιμότητας στην πράξη, αναλύοντας επιμέρους όψεις και εφαρμογές των δύο αυτών εννοιών σε θέματα καθημερινότητας αλλά και αιχμής στον κόσμο της υγείας. Επίσης, θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν μελέτες περίπτωσης και καλές πρακτικές. 

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www2.media.uoa.gr/usability

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων