Πρόληψη της οστεοπόρωσης και ενίσχυση του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρόληψη της οστεοπόρωσης και ενίσχυση του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr

Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.

Η πρόληψη της οστεοπόρωσης ξεκινά ουσιαστικά από τη στιγμή που ο οργανισμός αναπτύσσει τον σκελετό, στην παιδική ηλικία. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστούν σε αυτήν την ηλικία αιτίες που μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του σκελετού. Τέτοιες μπορεί να είναι ορμονολογικοί παράγοντες, διαβήτης, αναιμίες, θυρεοειδής, διαιτολογικοί παράγοντες και φυσικά κληρονομικοί παράγοντες. Στην παιδική ηλικία αν γίνει σωστή αντιμετώπιση της δευτεροπαθούς αιτίας, μπορεί να προληφθεί η οστεοπόρωση για πάντα. Φυσικά σε οποιαδήποτε ηλικία για άντρες και γυναίκες καλό είναι να γίνεται η εξέταση και όχι μόνο στις γυναίκες που βρίσκονται σε περιεμμηνοπαυσιακή ηλικία.
Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και μέτρια ποιότητα οστού. Εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους έως ότου προκύψει κάποιο κάταγμα. Γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας. Μπορεί να οδηγήσει σε πόνους, ανικανότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις στο θάνατο.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την πρόληψη, την εμμηνόπαυση και τη σκελετική υγεία γενικότερα. Ο Σύλλογος έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς διεξάγει επιδημιολογικές κι άλλες μελέτες, ενώ παράλληλα οργανώνει ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια και εκδίδει πληθώρα ενημερωτικών εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων της Οστεοπόρωσης που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου, το MedLab Ιατρικό Ινστιτούτο, δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να πραγματοποιήσουν έγκαιρα σημαντικές εξετάσεις για την υγεία των οστών, ενισχύοντας παράλληλα το έργο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση! 

Οι ιατροί του MedLab Ιατρικού Ινστιτούτου είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με τη μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας από το 1985. Σήμερα, 27 χρόνια μετά, το MEDLAB έχει προσφέρει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο στον τομέα των μεταβολικών νοσημάτων, με πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Με την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουν είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που δίνουν τα αποτελέσματα στα Ελληνικά και με βάση τις Ελληνικές Φυσιολογικές Τιμές, που έχουν προκύψει από πολύχρονες μελέτες του MEDLAB. Επίσης αποκλειστικά στο MEDLAB πραγματοποιούνται εξειδικευμένες εξετάσεις οστεοπόρωσης όπως μέτρηση οστικής πυκνότητος (ΜΟΠ) αντιβραχίου, ΜΟΠ αρθροπλαστικής ισχίου, ΜΟΠ γνάθου, ΜΟΠ περιοχικής οστεοπόρωσης, ΜΟΠ σε δύτες, Διάγνωση Ετήσιου Ποσοστού Οστικής Απώλειας και Επταετής Πρόβλεψη, ΜΟΠ σε παιδιά 5 - 20 ετών κ.ά.
 Μάλιστα πριν δύο χρόνια, για πρώτη φορά παγκοσμίως, στο MEDLAB και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα έγιναν μετρήσεις οστικής πυκνότητος, σε βρέφη 1 μηνός!



Έτσι από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου το Μedlab με την συνεργασία της Golden Deals προσφέρει εξετάσεις οστεοπόρωσης  και για πρόληψη σε παιδιά στηρίζοντας με 3€, ανά αγορά, τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση. Δείτε τον σχετικό σύνδεσμο ΕΔΩ!

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης ολοκληρώνεται με το 6ο ετήσιο Συνέδριο για την σκελετική υγεία που γίνεται στο στο Divani Caravel. Δείτε το πρόγραμμά κάνοντας κλικ ΕΔΩ !

Τηλ. επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση: 210 8018123, 213 2086698.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων